KRUIDEN IN DE WOK

Over voeding is veel te vertellen en kan veruit verschillende gezichtspunten benaderd worden. Dit maakt het niet altijd makkelijk om te begrijpen. Wat is gezond en wat niet? Hier is geen eenduidig antwoord op, omdat het afhankelijk is van voor wie het is en wanneer. Dit zal later uitgelegd worden.

Zelf ben ik met koken en eten opgegroeid. Voordat ik wakker en aangekleed was aan de ontbijttafel zat, werd mij als klein meisje met regelmaat gevraagd wat ik in de avond wilde eten. Op een nuchtere maag werd van mij verwacht te weten wat ik ruim zeven uur later wilde eten. Een onmogelijke opgave aangezien ik eerst wakker wilde worden. Al vrij snel ontdekte ik een patroon. Mijn antwoord had geen invloed op de uitkomst, dus het was niet relevant wat mijn antwoord was. Inmiddels betrap ik mezelf op het stellen van dezelfde vraag, want het maken van het eten is een ding, het bedenken is een andere.

Mijn moeder heeft een groot deel van haar leven in de keuken doorgebracht waar ze de meest fantastische maaltijden bereidde. Na een verblijf van 4 jaar in India en 12 jaar in China is ze gestart met workshops van azieindewok in Blitterswijck, een klein dorp in Noord-Limburg, waar ze een grote bijdrage geleverd heeft aan het veranderen van de eetcultuur.

Voordat ze overleed in 2020 hadden we plannen samen een workshops te organiseren over de medicinale werking van de uiteenlopende recepten. Wat tijdens haar leven niet lukte hoop ik online vorm te gaan geven. Een goed recept volgt namelijk dezelfde logica als een uitgebalanceerde kruidenformule. Daarbij is het van belang te begrijpen hoe een kruid of groente werkt. Zorgt het voor een interne bevochtiging of zet het juist de poriën open? Droogt de voeding het lichaam uit of heeft het een verwarmende werking? Stapsgewijs zal ik je hier doorheen nemen. Door te begrijpen hoe voeding werkt, kun de gezondheid van jezelf en je dierbaren positief beïnvloeden.

Later meer informatie hierover…….

Soep bij guur en koud weer

De schoonheid van de sinaasappel