SPECIALISATIES

Specialisaties Qi Quest

VROUWENGEZONDHEID
Specialisatie vrouwengezondheid
Vrouwen en kinderen eerst’ was het uitgangspunt van Sun Si Miao, filosoof en meester in de Chinese geneeskunde (581 – 682). Hij heeft veel kennis verzameld over de gezondheid van vrouwen. Recent is er binnen de westerse geneeskunde voorzichtig aandacht voor de verschillen tussen mannen en vrouwengezondheid. Binnen de Chinese geneeskunde is het een gegeven. Vrouwen hebben onder meer een andere relatie tot bloed dan mannen. De cyclus van de vrouw geeft om die reden veel informatie over haar gezondheid. Bij een goede doorstroming van qi en bloed is de menstruatie pijnvrij. Klachten rondom de menstruatie en menopauze komen vaak aan bod in onze praktijk. De juiste combinatie van acupunctuur, kruiden en voedingsadvies zijn zeer effectief tegen allerlei klachten samenhangend met de menstruatie en/of overgang.

PIJN- & GEWRICHTSKLACHTEN
Specialisatie pijn- & gewrichtsklachten
Schouder-, nek-en rugklachten, inclusief ischias en hernia zijn veel voorkomende klachten. Houding, voeding en beweging vormen een belangrijk onderdeel in het herstel, waar tijdens de behandeling aandacht aan besteed wordt. Met tui-na massage en/of manipulatie wordt het systeem van spieren, pezen en wervels actief gestimuleerd.

De behandelingsduur is afhankelijk van de oorzaak van de klacht. We merken dan mensen vaak te horen hebben gekregen dat ‘er niets meer aan te doen’ is en ze ‘ermee moeten leren leven’. Uit onze praktijkervaring blijkt inmiddels dat veel mensen een behoorlijke verlichting van de pijn ervaren.

ADEMHALINGSKLACHTEN
Specialisatie ademhalingsklachten
Longklachten ( zoals astma/ bronchitis, benauwdheid, hooikoorts) staan op de lange lijst van aandoeningen die met Chinese geneeskunde ondersteund kunnen worden van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO).

Qi Quest heeft met bovenstaande aandoeningen goede ervaringen met name wanneer de behandelingen gecombineerd worden met kruiden. Staat uw klacht er niet bij, neem dan contact met ons op.

STRESS & BURN-OUT
Specialisatie stress & burn-out
In een maatschappij gericht op presteren met veel zittend computerwerk ligt stress op de loer. Een zekere mate van stress is niet ongezond op voorwaarde dat het in goed evenwicht is met ontspanning. De boog kan immers niet altijd gespannen zijn. Wanneer stress niet tijdig onderkend wordt kan dit over gaan in een burn-out. Met een massage waarbij er rekening gehouden wordt met de uitputting van het lichaam, ondersteund met kruiden kunnen we u helpen met het langzaam in evenwicht brengen van uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Heeft u het gevoel dat u niet meer weet hoe u de ontspanning in uw lichaam terug krijgt, loop dan vooral bij Qi Quest binnen voor optimale ondersteuning.