Version 3

Qi Quest in beweging

  • 2021 en de petitie
  • Een bosje narcissen
  • Gratis Ontspanning
  • Dag mam!

2021

Allereerst wens ik jullie een gezond en inspirerend 2021 toe. Het afgelopen jaar was vol beweging. In het voorjaar moest de praktijk dicht voor twee maanden en ook nu is de praktijk dicht tot en met 19 januari 2021. Alle afspraken heb ik helaas moeten afzeggen. Wanneer er behoefte is aan advies, tips of specifieke oefeningen neem dan gerust contact met me op per email of whatsapp. Op die manier kan ik vanaf de keukentafel mijn kennis delen. Een ontspanningsoefening en het masseren van een specifiek acupunctuurpunt kan vaak de eerste pijn verlichten.

En de petitie

Van hogerhand is besloten dat acupuncturisten niet onder de medische contact beroepen vallen. Dit is zacht gezegd vreemd, aangezien we verplicht een medisch westers opleiding moeten volgen en erkend worden door de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties. Om de overheid hierover te informeren is er een petitie gestart. Vind je ook dat acupunctuur onder de medische contactberoepen valt, steun ons met het ondertekenen van de petitie!!
narcissen

Een bosje narcissen

De periode dat we mochten werken heb ik ook dit jaar met veel plezier en passie mijn vak mogen uitoefenen. In mijn praktijk kom ik veel bijzondere mensen tegen met dito verhalen. Een van die verhalen wil ik graag delen.
" Als jonge moeder van een kleine baby was ik terechtgekomen in het grauwe en grimmige Engeland in de winter. De roze wolk van het nieuwverworven moederschap was in geen velden of wegen te bekennen en had geen sociaal netwerk van familie, vrienden en kennissen om me heen. In de wanhoop die ik voelde belde ik een oude wijze vriend voor raad. Zijn advies was om een bos bloemen voor mezelf en een voor onbekende jonge moeder te kopen. Diezelfde middag liep ik door de regen met mijn dochter in de draagdoek naar een bloemist om de hoek. De eerste narcissen lagen in de winkel waar ik twee bossen van kocht. Enigszins gegeneerd liep ik de winkel uit. Een bos bloemen geven aan een onbekende? Okee, maar waar vind ik haar? Ik was de winkel nog niet uit of ik liep bijna tegen een kinderwagen aan met een jonge moeder erachter. Snel stopte ik haar de bos narcissen in handen: 'here, that's for you'. De vrouw sprong bijna een meter achteruit van verbazing. 'Really? Really, for me? Oh wow, thank you. You have made my day!' En huppelend van blijdschap liep ze verder."

Dit verhaal is me bijgebleven, want om de wereld om ons heen een stukje mooier te maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je hoeft er niet jaren voor op een berg te mediteren of filosofische verhandelingen te lezen, maar is voor iedereen binnen handbereik en direct uitvoerbaar.
facial guasha1

Gratis ontspanningsmassage

Geinspireerd door de schoonheid van het delen en geven, geef ik drie gratis feeling good massages van een uur kado. Wat moet je doen om hiervoor in aanmerking te komen?
1. denk aan een dierbare die extra aandacht nodig heeft
2. leg uit waarom jij dit kado wilt weggeven.
3. stuur een email met uitleg naar barbara@qiquest.nl o.v.v. massagekado tot uiterlijk 1 februari.

In de week van 1 februari 2021 krijg je bericht of je gewonnen hebt.
winter in maastricht

Dag Mam!

Zolang je nog op de IC lag, was er hoop en juichten we je toe op de momenten dat de deuren van de IC even open gingen en het uiteinde van je bed zichtbaar was. 'Kom op, mam, hou nog even vol'. Twee dagen ijsberend door de gangen van de IC met lichte vuist kloppend op mijn borstbeen en onder beide sleutelbenen wilde ik het aanstormende verdriet niet vastzetten. De volgende vroege ochtend met de eerste lichte sneeuw in januari was het stil en je lichaam niet meer in leven.

Ik realiseer me dat het verlies van een dierbare het begin is van een bijzondere weg. Zo nu en dan kom ik je tegen in een droom. De eerste keren schrok ik, want je was toch dood? Nu hebben we de afspraak dat je in mijn dagelijkse leven er niet kan zijn, maar in mijn droom kom je tot leven en kan ik je een knuffel geven.
Dank je, mam
Barbara56570_bw
Barbara Jenner (l):
Acupuncturist, Tuina therapeut
06 55148604
Nathalie Beijersbergen (r)
Herbalist, apotheker
06 19686921
facebook