Behandeling

ACUPUNCTUUR

Binnen de Traditionele Chinese geneeskunde is acupunctuur de meest bekende. Het is een techniek waarbij zeer dunne steriele naalden in specifieke acupunctuurpunten in het lichaam geplaatst worden.

De stroom van energie wordt hierdoor beïnvloed met als doel de stagnaties op te heffen. Bij het zetten van de naalden kan men soms een klein prikje ervaren, wat snel verdwijnt. De naalden blijven 20 minuten zitten, waarbij men meestal een diepe ontspanning ervaart.

TUI-NA

Tui-na ( spreek uit als twie-na) betekend letterlijk duw (tui) en grijp (na). Het een van de oudste massage-systemen. Het is een combinatie van herhalende massage technieken, gecombineerd met stimuleren van acupunctuurpunten en het manipuleren van het bewegingsapparaat. De herhalende bewegingen verwarmen en stimuleren de bloedcirculatie. De acupressuur bevorderd de doorstroming van energie en het manipuleren creëert ruimte in de gewrichten, waardoor de pijn verlicht wordt.

Deze technieken kunnen effectief ingezet worden bij klachten aan het bewegingsapparaat. Denk daarbij aan blessures, zoals sportblessures.

Ook klachten gerelateerd aan stress, het zenuwstelsel, problemen rondom de spijsvertering en het ademhalingsstelsel hebben baat bij de behandeling. Na een tui-na behandeling krijgt u afhankelijk van uw klacht oefeningen en voedingsadvies mee. Het herstel gaat sneller wanneer voedingsadvies en oefeningen gecombineerd worden met effectieve massage.

KRUIDEN

Chinese kruiden zijn een van de drie pijlers van TCM. Ze zijn een mooie aanvulling op tui-na en acupunctuur maar kunnen ook een therapie op zichzelf zijn. Om een volledig beeld te krijgen van uw gezondheid, wordt er tijdens het consult gebruik gemaakt van een uitgebreid vragengesprek, tong- en polsdiagnostiek.

Dit leidt tot een zogenaamde formule, een mengsel van kruiden voor u op maat samengesteld. Het mengsel wordt voor u besteld en bij u thuis afgeleverd. De kruiden kunnen geleverd worden in de vorm van een poeder, een capsule of een drankje. De kosten van de kruiden dient u aan de leverancier te betalen.

De kosten zijn afhankelijk van de specifieke kruiden, het aantal verschillende kruiden en de toedieningsvorm. Zeer belangrijk zijn de kwaliteit en veiligheid van de kruiden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.